od ideje do realizacije

Odlučili ste se za nov namještaj?

     Dobili ste ideju ili se jednostavno pojavila potreba za novim namještajem? Možete nas kontaktirati i dogovoriti termin u našem salonu. Mi ćemo saslušati Vaše zamisli i eventualno Vas savjetovati šta i kako bi bilo optimalno izvesti.

    Prilikom posjete našem salonu važno je priložiti okvirne mjere da bi odmah ili u toku dana mogli dobiti približnu vrijednost proizvoda. Ukoliko ste zadovoljni prijedlogom i okvirnom cijenom proizvoda, u skladu sa Vašim željama dogovarit ćemo termin za izlazak na lokaciju, tačnije mjerenje zadanog prostora.

Mjerenje prostora

    Prvi i veoma bitan korak procesa izrade namještaja po mjeri je mjerenje predviđenog prostora kako ne bi došlo do grešaka. Mjerenje uvijek radi iskusna osoba, arhitekta, jer greške u ovoj fazi je teško otkloniti. Arhitekta uzima vrlo precizne mjere da bi se izbjegla odstupanja prilikom montaže i da bi prostor ostvario svoj maksimalni potencijal. MAMAS ambience koristi laserski mjerač udaljenosti kao i konvencionalne metode mjerenja. Nakon što smo napravili detaljnu skicu mjerenog prostora sa svim dimenzijama krećemo u planiranje projekta.

Sačinjavanje ponude

    Nakon što smo saznali sve dimenzije mjerenog prostora i namještaja koji se izrađuje, kao i ostalih dodatnih elemenata koji će se upotrijebiti na zadanom projektu, tek onda možemo precizno sačiniti troškovnik materijala i prezentovati Vam našu ponudu. Iako je moguće okvirno procijeniti vrijednost proizvoda, prema našem dugogodišnjem iskustvu, tek nakon detaljne analize utroška materijala i uručenja službene ponude Vam možemo sa sigurnošću saopštiti vrijednost projekta.

     Na osnovu dimenzija mjerenog prostora prave se projektni nacrti, prezentiramo Vam ideju koju je potrebno da potvrdite ili izmijenite prije konačne odluke.

Izrada elemenata namještaja

    Nakon što ste prihvatili našu ponudu, nacrti se šalju u fabriku na izradu i krećemo u realizaciju projekta. Pripremaju se sve ploče koje će se koristiti prilikom izrade, odabiru se optimalne spojnice i ostali materijal. Manji elementi (police, ormarići i sl.) se slažu na licu mjesta, dok veći segmenti namještaja moraju biti montirani na samoj lokaciji ugradnje. Kada je sve spremno materijal se prevozi na mjesto montaže.

Montaža

    Kvalitetna montaža je vrlo bitan segment u čitavom procesu izrade namještaja po mjeri. Elementi moraju biti pravilno i čvrsto montirani, a ladice i vrata se moraju namjestiti unutar milimetra tolerancije. Proces montaže namještaja po mjeri je ponajviše ovisan o iskustvu i spretnosti montažera. Prilikom montaže, majstor će primijeti eventualne probleme i rješavati ih na najoptimalaniji način.

Briga o klijentu

   Završtkom montaže ne nastupa kraj. MAMAS ambience vam ostaje na raspolaganju savjetima, doradama, popravcima ili eventualnim novim projektima na koje se odlučite.

   Briga o klijentu je svojevrsna garancija. Ako se prilikom korištenja namještaja dogode određene nefunkcionalnosti, tačnije da nešto ne funkcionira onako kako je zamišljeno, MAMAS ambience u najkraćem roku izlazi na lokaciju i otklanja eventualni problem.

 

                                                                                                                     Vaš MΛMΛS ambience